_DSC0096_edited_edited.jpg
 

Wat is R+?

Zoals je ziet heb ik R+ in mijn bedrijfsnaam staan. Nee het is geen typefout! R+ staat voor positive reinforcement, in het Nederlands is dat positieve bekrachtiging.
Het is een van de 4 leermethodes die je kan toepassen in training, daarbij is R+ de zachtste en meest diervriendelijke trainingsmethode van de 4.

Wat is mijn trainingsmethode?

Ik werk met positieve bekrachtiging (R+, zie hierboven). Ik gebruik geen straf, druk of aversieve dingen. Dat wil zeggen dat er geen slipkettingen, E-collars of elektrische banden of andere onprettige dingen gebruikt mogen worden tijdens mijn les.

In de les worden er voertjes, een clicker en speeltjes gebruikt. 

Wordt mijn hond niet dik van zoveel snoepjes?

In de les gebruiken we de honden hun normale voer voor 's ochtends en 's avonds of voertjes die niet te dikmakend zijn. Dit kan ook een andere brok zijn dan het normale voer, bijvoorbeeld een goedkope goede brok. Het is belangrijk dat de brokjes klein genoeg zijn dat de hond er niet te lang op moet kauwen. 

Mijn hond is geen fan van voer, hoe kan ik dan trainen?

Als je hond geen fan is van voer dan is dat geen probleem! Dan gebruiken we iets anders. Dit kunnen speeltjes, knuffelen, snuffelen zijn of iets anders dat jou hond leuk vindt. We gaan samen opzoek naar de leukste beloning voor jou beste vriend(in)!